keno bingo spelenKeno is een variant op bingo die gespeeld wordt in de vorm van een loterij. Je speelt dit spel met tachtig vakken en twintig ballen. Het principe van keno is gelijk aan het bingo spelen, namelijk dat de nummers op de getrokken ballen overeen moeten komen met de geselecteerde vakken. Uiteraard is er wel een verschil tussen beide spellen, en dat is als volgt: bij bingo krijg je een kaart met vakken en nummers, bij keno mag je zelf je vakken en nummers selecteren.

Je kunt – zoals aangegeven – zelf je nummers kiezen, maar dat is niet het enige. Je bepaalt namelijk ook zelf hoeveel vakken je wilt selecteren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor zestien vakken in plaats van twintig. Dit is geheel aan jezelf om te bepalen. Wel komt het vaak voor dat er een minimum en een maximum aantal is waar je jezelf aan moet houden.

Tijdens bingo blijven de getrokken ballen zichtbaar, maar dit is bij keno niet het geval. Wel kun je uiteraard zien of je getallen goed hebt of niet. Heb je gekozen voor een bepaald nummer en wordt dit nummer getrokken, dan komt er een rondje op je kaart te staan. Heb je juist niet gekozen voor een bepaald nummer en wordt dit nummer getrokken, dan komt er een kruisje op je kaart te staan. Keno is dus even spannend en leuk als normaal bingo.

Inzetten bij keno

inzetten bij kenoZoals bij veel bingoaanbieders het geval is, kun je ook bij keno kiezen uit meerdere varianten. Zoals gezegd hanteren bepaalde aanbieders een minimum en een maximum aan aantal te kiezen getallen. Het kan dus bijvoorbeeld zo zijn dat je minimaal een nummers moet kiezen, maar maximaal tien nummers uit kunt kiezen. Datzelfde geldt voor de inzet per ronde. Sommige aanbieders maken het mogelijk om al vanaf tien cent mee te spelen, ergens anders zul je bijvoorbeeld minimaal een euro in moeten zetten. In het bovenstaande spel kan je voor 10 eurocent per ronde meespelen, je kunt dit verhogen naar 20 cent per ronde door op de button Bet 2 te klikken.

Prijzen winnen bij keno

te winnen prijzen tijdens een keno rondeMet keno bingo spelen kun je mooie prijzen winnen, die afhankelijk zijn van hoeveel getallen je hebt gekozen. Er zijn ook progressieve jackpots te winnen. Deze jackpot kun je in de wacht slepen als je het jackpotsymbool behaald. Bij veel keno bingo spellen vind je een J op het bord, die gevormd wordt door tien vakjes. Als je dit symbool vol krijgt – dus wanneer de tien getallen in de jackpotvorm getrokken zijn – win je de jackpot. De prijs in deze jackpot wordt mede bepaald door de inzet. Van elke inzet gaat een bepaald bedrag in de jackpot. Dit bedrag kan dus aardig oplopen als er veel spelers zijn.