Wat is Bingo?

Bingo is een kansspel waar meerdere mensen tegelijk aan mee kunnen doen. Op de uitgedeelde bingokaarten kan men de door de spelleider getrokken nummers afstrepen. Het doel van het spel is alle getallen op de kaart afstrepen, zodat er Bingo gehaald wordt. Wie als eerst Bingo haalt wint de ronde. Een tussentijdse winst kan behaald worden door bijvoorbeeld horizontaal, verticaal of diagonaal Bingo te halen, dus één rijtje met getallen in plaats van de hele kaart.

Speel mee met de online bingo

Bingokaarten

opzet van een 75 ballen bingokaart

Bingo kan niet zonder ballen gespeeld worden, maar ook zeker niet zonder bingokaarten. De bingokaarten zorgen ervoor dat het spel eenvoudiger is. Op elke bingokaart staan vijf kolommen en boven de kolommen staat een eigen letter. Dit zijn de letters B, I, N, G en O. Samen vormen deze letters dus het woord BINGO.

Getallen op de bingokaart

De getallen die gedurende het spel moeten worden weggestreept staan in de kolommen. Elke kolom heeft verschillende vakjes en ieder vakje op de bingokaart heeft een eigen getal. In het spel komen 75 getallen voor. Een unieke bingokaart bevat echter maar 24 getallen, zodat elke speler andere getallen heeft. De indeling is vergemakkelijkt door de volgorde van de nummers op de kaart.

Indeling van de bingo kaarten

De indeling gaat als volgt: De getallen 1 t/m 15 vallen onder de B, de getallen 16 t/m 30 staan onder de I, dan staan 31 t/m 45 onder de N, 46 t/m 60 staan onder de G en staan de getallen 61 t/m 75 onder de O. Logischerwijs komt elk cijfer maximaal één maal voor per bingokaart. In het midden van elke bingokaart komt geen getal voor. Dit vakje krijgt iedere speler cadeau en hoeft dus niet afgekruist te worden.

Aantal kaarten per ronde

bingokaarten kopen bij shinybingo

Elke speler kan zelf bepalen hoeveel kaarten hij of zij aanschaft per ronde. Omdat er op elke kaart andere getallen staan vergroot dit de kans om te winnen. Bij betaald bingo betaalt men echter per kaart, dus zullen de kosten stijgen bij meer kaarten. Bij gratis bingo maken de kosten voor bingokaarten niet uit. Er is altijd een maximum te kopen bingokaarten. Dit kan per bingokamer of per event verschillen. Dit kan van 1 kaart tot en met het maximum van 40 kaarten gaan.

Aanschaf van een bingokaart

Voor het online spelen van Bingo kan men speelkaarten via internet aanschaffen. Bingo kan op diverse sites worden gespeeld. Er zijn verschillende betaalmethoden om nieuwe bingokaarten aan te schaffen en om zo weer opnieuw mee te kunnen spelen met een nieuw, ontspannen potje bingo. Gebruikelijke betaalmethodes zijn onder andere creditcard, Paysafecard en Neteller.

Bezoek Bingocams en krijg bij aanmelding 5 euro gratis speeltegoed om de online bingo te proberen! Klik hier.